Ветрен и Банево – природни дадености на двата квартала

Къщи във Ветрен и Банево: Близост до минерален басейн

Закупуването на къщи във Ветрен и Банево има редица предимства, сред които са уникалните природни дадености на този район. Сред тях можем да споменем Атанасовското езеро и Бургаските минерални бани, които от векове се използват за лечение на различни болести. На близко разстояние от кварталите Ветрен и Банево е разположен минерален басейн, който се намира на 11 км от центъра на Бургас. Местните хора и посетителите имат лесен достъп до този басейн, тъй като автобусната линия № 30 е изключително редовна и преминава през всички основни спирки в града.

Какво представлява басейнът?

Басейнът е атрактивно място за развлечение и най-вече за лечение, заради лековитата минерална вода в него. Плувният басейн е само един от удобствата в този район. Той е с размери 25 м на 12.5 м, което предоставя достатъчно място за плуване както за удоволствие, така и за тренировъчно плуване на бургаските клубове.  Към него има прилежаща постройка с изградена рампа за достъп на хора с увреждания.

 

Други забележителности около Банево и Ветрен

До Ветрен се намира и един от най-старите балнео-центрове в България, който осигурява на посетителите тишина и зеленина. В минералната вода, която извира там, много хора могат да излекуват редица заболявания, да укрепят здравето си и общото състояние на организма, като се възползват от лечебната сила на тази „жива“ вода.

Балнео туризмът е изключително популярен в този район. От далечни краища на страната и света пристигат туристи, които могат да се лекуват в тези минерални извори, познати още от древността. Ето защо обявените имоти и къщи във Ветрен и Банево се радват на изключително търсене не само от страна на български инвеститори, но и от чужденци.

Към предимствата на тези два района се добавя и присъединяването им като квартали към град Бургас, които при това остават извън обсега на типичната градска среда, както и близостта до природни резервати, като Атанасовското езеро, река Ропотамо и други.

Но това съвсем не е всичко. Двата сравнително нови квартала на Бургас предлагат всички удобства, характерни за градския живот, в съчетание с живота в къща. Сред удобствата, изградени в кварталите, са специализирана болница, църква, читалище и училище.