Мебели по поръчка: кои са най-качествените материали за изработка на кухня по поръчка?

Всеки от нас, който поне веднъж е правил ремонт в кухнята, е наясно с огромния избор от материали, които могат да бъдат използвани за изработката на мебели по поръчка. Основният въпрос, който притеснява всеки при избора на кухненски мебели, е на какво да обърнем внимание. Според гледната точка на повечето опитни специалисти основният критерий за висококачествен избор са материалите за производство на кухненски мебели, тъй като експлоатационният живот на интериорните предмети, както и техните естетически качества, до голяма степен зависи от техните свойства.

Изборът на материал за кухнята се усложнява допълнително от факта, че кухнята е стая с високо ниво на влажност и често променящи се температури. В тази статия ще се опитаме да ви помогнем да определите най-добрия материал за вашата кухня, като вземете предвид вашите индивидуални желания и изисквания.

Мебели по поръчка – избор на материали за рамката на кухненските шкафове

Основата на кухненските мебели е материалът на рамката.

Рамката често е скрита от погледа на купувача, но тя е в основата на цялата мебелна структура. Най-често за производството му се използва устойчив на износване дървен материал с ламинирана повърхност – ПДЧ, MDF, мултиплекс и по-трайни дървени материали могат да се използват в ексклузивни кухненски модели.

Мебели по поръчка Pazarluk.com – „лице“ на кухнята

· Боядисани MDF плоскости, покрити с емайл – обяви мебели по поръчка Pazarluk.com

Предимствата на този материал за мебели ще бъдат: лесно почистване на всякакви замърсявания, високо ниво на устойчивост на влага и миризми, способност за огъване или закръгляне на фасадата, огромен избор от цветове, включително матови и гланцирани нюанси.

· Кухненски шкафове от масивно дърво – обяви мебели по поръчка Pazarluk.com

Този тип кухненски материали могат грубо да бъдат разделени на две категории: масивно дърво и дървена рамка с MDF интериор. Не всеки може да си позволи дървени фасади на кухнята, защото такъв материал за направата на кухня е в елитна ценова категория над средната. Заедно с безспорните предимства на дървесината, като екологичност и издръжливост, дървото е много придирчиво в грижите и не дава много възможност да варира в зависимост от формата и цвета.