Компютърна поддръжка за добър компютър

Всичко от което се нуждае един компютър, за да работи безпроблемно дълго време е добрата грижа, без значение дали става дума за домашен компютър или такъв, в който сте инвестирали с бизнес цел. Една от услугите, които предлагат компютърните фирми е създадена именно с тази цел – да отговори на нуждата от добър комплексен мониторинг, както на един компютър, така и на цяла IT инфраструктура.

Става дума за услугата компютърна поддръжка, която е доста комплексна и обхваща всичко, от което може да се нуждае една компютърна мрежа или компютър. Когато решите да инвестирате в постоянен абонамент се поинтересувайте какво точно ще включва услугата, защото не всички фирми предлагат пълната услуга. Разгледайте и уебсайт на ITservices, които са добър избор за това, което търсите.

Какво може да очаквате от една абонаментна компютърна поддръжка? На първо място това е хардуерната поддръжка и ит сигурност. Тук са включени всички служебни устройства в обекта – компютри, лаптопи, телефони, таблети, мишки, суичове, рутери, сървъри, както и техните периферни устройства. Хардуерната поддръжка се изразява в мониторинг на всички споменати устройства по-горе, както и периодичното им освен хардуерно, и стандартно почистване със смяна на термо паста и термо дъвка. На второ място е софтуерната поддръжка. В нея е включена поддръжката на всички софтуерни програми, които са инсталирани или които трябва да се инсталират и ъпгрейдват на всички устройства в компютърната мрежа, в това число и софтуери свързани със защита от вируса и други хакерски атаки.

В компютърната поддръжка влизат и други допълнителни услуги като поддръжка на сървъри, администрация на персонал, контрол на достъп, телекомуникационни мрежи и изграждане на локални компютърни мрежи. Сериозните уебсайтове, които изискват повече трафик обикновено си имат и собствен сървър или повече сървъри, които също се нуждаят от подходяща поддръжка. Един сървър трябва да се конфигурира и да се наблюдава състоянието му за евентуални проблеми.