Изолация на покрива на къщата отвътре: характеристики на използването на материали

При подреждането на скатна покривна конструкция покривът най-често се изолира отвътре. Монтажът на плосък покрив включва основно използването на външен топлоизолационен слой и добавянето на вътрешен, само ако е необходимо. Можете да се информирате за услугата net/услуги/86-перник“>ремонт на покриви в Перник от remontipokrivi.net.

Подготовка за монтаж на изолация в Перник

Основната функция на покрива на къщата е защитата на строителните конструкции от външни влияния и запазването на топлината в помещенията. Висококачествената изолация помага да се поддържа благоприятен микроклимат в къщата през всеки сезон и при всяко време. Правилно монтираният топлоизолационен слой е предназначен за дълъг експлоатационен живот и не влияе на състоянието на строителните конструкции.
Когато избирате, е важно да вземете предвид редица характеристики, включително :
• Топлопроводимост;
• Технология на монтаж;
• Издръжливост.
Минималната дебелина на изолационния слой е 25 мм. Оптималната дебелина на топлоизолатора е от 100 мм. Препоръчва се конкретни показатели да се изчисляват индивидуално, в зависимост от изискванията за спестяване на топлина и климатичните особености на региона.

Материалите, подходящи за изолация на покрива на къща отвътре, включват :
• Топлоизолатори от минерална вата на ролки и плочи;
• Полимерни плочи;
• Полимерни пръскани материали;
• Естествена екологична изолация (подложки от водорасли или слама, корк, еко вата и др.)
Ако планирате да направите изолация на покрива отвътре със собствените си ръце, препоръчително е да прибягвате до монтаж на ролкови или плочи. Това е най-лесният и достъпен начин за извършване на надеждна топлоизолация. Пръскането на полиуретанова пяна или пеноизол, полагането на ековата изисква участието на специалисти със специализирано оборудване в Перник.

Материалите от минерална вата включват стъклена вата и каменна (базалтова) вата. Това е слоест материал, устойчив на температурни влияния. Минералната вата се произвежда в различни дебелини и плътности, това трябва да се има предвид при избора на нагревател въз основа на неговите технически характеристики.

Минералната вата е екологично чист материал, който не гори, не се деформира с времето, не се уврежда от микроорганизми и гризачи и е добър звукоизолатор.

Полимерните плоскости (екструдиран пенополистирол, полиуретанова пяна) са широко използвани поради тяхната издръжливост, устойчивост на влага, лекота на монтаж. Екструдираната полистиролова пяна и твърдата полиуретанова пяна имат затворена клетъчна структура и не абсорбират влага.

Недостатъците на полимерните топлоизолационни материали е тяхната лесна запалимост . Такава изолация може да се запали и да тлее, отделяйки вредни вещества. Освен това покривният слой от експандиран полистирол, не „диша“, тоест, за да се осигури нормална микроциркулация на въздуха в таванското помещение, ще се изисква специално внимание на вентилационната система.