Винаги ли е подходящо да се пият бели вина?

Как се приготвя вино и има ли голямо значение колко е отлежало и какъв сорт е?

На тези въпроси, ще намерите отговор и то в детайли на бяло вино в Divino.bg , където освен информация за видовете вина по света и у нас, ще намерите и подробности за технологията на виното, за винените региони, тенденциите и редица професионални анализи за различните видове бели и червени вина. Независимо доколко сте запознати с винената култура в страната и чужбина, страниците на сайта могат да обогатят представите ви и да ви бъдат полезни за намирането на всякакъв вид вино, от всяка точка на света. Колкото сортове съществуват, толкова и предпочитания, като има хора, които залагат само на белите или на червените вина. Да разгледаме бялото вино и начина му на употреба. Винаги ли е подходящо да се пият бели вина?

Винаги ли е подходящо да се пият бели вина?

Елегантната напитка, която върви на леки ястия или сладки десерти, като бялото вино, е особено предпочитана през топлите сезони, когато обикновено търсим нещо за разхлаждане. Десертните и пенливите бели вина, се употребяват обикновено с десертни храни. Останалите видове бяло вино се делят най-основно на два вида – млади и пикантни. Младото вино е леко и свежо на вкус и няма характерния аромат на дъбова бъчва. То носи усещането за плода и няма сладост. Такива вина са много български видове, италианското пино гриджо или австрийските грюнери, например.

От друга страна, плътните, отлежали и пикантни бели вина, са тези, които са престояли повече в дъбовата бъчва, където са придобили характерен вкус. Такива вина са много от скъпите френски видове, калифорнийските шардонета и други добри бели вина. Фактически бялото вино е подходящи, както за употреба без храна, така и с леки храни. Добре е виното да не бъде ледено, а само охладено, за да може да се усети неговия аромат. Повече за видовете бели и червени вина, вижте на Divino.bg, където през филтърната система, можете още да намерите всякакъв вид вино и да узнаете повече за него.