Акумулаторна кола за моето дете

Как да изберем максималното натоварване на детска електрическа кола? Производителят посочва максималното тегло, което не трябва да се надвишава. Ако малъкият шофьор тежи 35 кг, тогава не трябва да му купувате електрическа кола със същия или по-малък максимален товар. По-добре да се заложи на по-голяма кола, която да се изпозлва по-дълго време.

Как да изберем режим на стартиране в детска електрическа кола?

Електрическа кола може да се стартира с ключ или бутон. Ключът е удобен, защото никой не може да запали колата без него. От друга страна, бутонът не може да бъде загубен или забравен у дома.
Има ли нужда от окачване детска електрическа кола?

Окачването осигурява комфортно пътуване при неравности. Ако ще купувате детска електрическа кола за пътувания извън града, трябва да обърнете внимание на моделите с независимо окачване. Но ако разходките ще се извършват само по гладък асфалт, можете изобщо да го игнорирате.

При независимо окачване завъртането на едното колело не влияе на позицията на другото. Тоест колелата на една ос не са свързани помежду си. При зависимо окачване двойка колела на една ос заема едно положение. Какво означава това за водача?

Зависимо окачване: Когато едното колело се удари, другото колело също се накланя, намалявайки комфорта при пътуване и компрометирайки сцеплението на автомобила. Но когато се движите по гладък асфалт, това е предимство, тъй като колелата не променят позицията си при навлизане в завои и осигуряват постоянно и равномерно сцепление с асфалта.

Независимо окачване: Когато едното колело удари неравности, другото не променя позицията си, което осигурява повече комфорт при преминаване по неравности. Електрическо превозно средство с независимо окачване ще бъде най-добрият избор за офроуд приложения.

Друга опция – 4 WD – задвижване на всички колела, която е инсталирана на SUV. Ако търсите крайградска кола, независимото окачване 4WD е идеалният вариант.

Какъв диаметър трябва да имат и от какъв материал следва да бъдат колелата на детската електрическа кола?

Колелата на електрическо превозно средство могат да бъдат пластмасови, гумени или комбинация. Мекотата на колелата е отговорна за комфортното каране по неравни пътища. Изберете превозни средства с меки колела, независимо от терена.
• Пластмасовите колела ще бъдат удобни само ако шофирате по мека трева или плоски павирани тротоари. Те са слабо устойчиви на въздействия и не са подходящи за провинцията. Те са изключително градска опция за пътуване с минимална скорост.
• Пластмаса + гума – по-малко шум, осигуряват по-добро сцепление, по-стабилни при каране след дъжд.
• EVA гума – здрава, тиха, издръжлива. По-късият спирачен път, подходящ за пътуване на всякакъв терен, гарантира отлично сцепление на мокри и сухи пътища.